Kete tarifi













Kete tarifi


Malzemeler

hamuru için

2 bardak süt
1 bardak siviyag
yarim bardak ilik su
1 adet yas maya
1,5 yemek kaşığı tuz
6 bardak un

Içi icin

yarim bardak siviyag
250 gr tereyagi
2 bardak  un

Üzeri icin

1  adet yumurta sarısı



Yapilisi:

Ilık suda mayayi eritelim yoğurma kabimiza sütü siviyagi erittigimiz mayayi ekleyelim unu ve tuzu ilave edip hamuru yoguralim  mayalanması için sicak ortama koyalim  mayalanirken iç harcını hazirlayalım tereyagini ve siviyagi tavaya koyup  eritelim eridikten sonra unumuzu ekleyelim kavuralim ardindan tuzu da ekleyelim   ocaktan alalim ılımaya bırakalım   mayalanan hamuru  eşit  bezelere  bölelim  hamurun içini açarak yaptığımız iç harcından bir miktar koyalim kapatalım tepside elimizi yağlayarak iyice bastıralım   ardindan yumurta sarısı sürelim çörek otu dökelim   onceden isitilmis firina attiktan sonra  hafif şişmeye yakın çatalı batırıp çıkaralım  ki havasini alalim üstü kizarana kadar  pisirilerim  servise hazir .
Afiyet olsun.

Yorumlar