Kete tarifi
Malzemeler
hamuru için
2 bardak süt
1 bardak siviyag
yarim bardak ilik su
1 adet yas maya
1,5 yemek kaşığı tuz
6 bardak un
Içi icin
yarim bardak siviyag
250 gr tereyagi
2 bardak un
Üzeri icin
1 adet yumurta sarısı
Yapilisi:
Ilık suda mayayi eritelim yoğurma kabimiza sütü siviyagi erittigimiz mayayi ekleyelim unu ve tuzu ilave edip hamuru yoguralim mayalanması için sicak ortama koyalim mayalanirken iç harcını hazirlayalım tereyagini ve siviyagi tavaya koyup eritelim eridikten sonra unumuzu ekleyelim kavuralim ardindan tuzu da ekleyelim ocaktan alalim ılımaya bırakalım mayalanan hamuru eşit bezelere bölelim hamurun içini açarak yaptığımız iç harcından bir miktar koyalim kapatalım tepside elimizi yağlayarak iyice bastıralım ardindan yumurta sarısı sürelim çörek otu dökelim onceden isitilmis firina attiktan sonra hafif şişmeye yakın çatalı batırıp çıkaralım ki havasini alalim üstü kizarana kadar pisirilerim servise hazir .
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder