Krep Tarifi















Krep Tarifi


Malzemeler

2 adetyumurta

1 su bardağı süt

yarım  su bardağı su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

6 yemek kaşığı un

yarım çay kaşığı tuz

Krepleri pişirmek için:

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı

yumurta Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1'er dakika kadar pişirinTavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın ve servise hazır .
Afiyet olsun .

Yorumlar