Katmerli çicek poğaça
Malzemeler:
1 çay bardağı ilık su
1 paket kuru maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1’inin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldıği kadar un
Arası için:
200 gr yumuşak tereyağı
İçi için:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Bütün malzemleri bir kapa alıp yoğuralım ardindan yumuşak bir kivam aldiginda 10 tane bezeye ayıralım Her bir beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına tereyağı sürerek üst üste koyalım daha sonra buzdolabında bekletelim dolapta beklettiğimiz hamuru büyük dikdörtgen seklinde açalım İçerisine peynirli iç koyalim ve geniş tarafından rulo şeklinde saralım Uç kısmı birleştirelim ve 2’şer parmak aralıklarla keselim Üzerine yumurta sarısı sürelim ve ılık bir ortamda mayalandıralım Önceden isitilmis 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirelim .
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder