Katmerli çiçek poğaça










Katmerli çicek poğaça


Malzemeler:

1 çay bardağı ilık su
1 paket kuru  maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1’inin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldıği kadar un

Arası  için:
200 gr yumuşak tereyağı


İçi için:

250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Yapılışı:
Bütün malzemleri bir  kapa alıp yoğuralım  ardindan  yumuşak bir kivam aldiginda  10 tane bezeye ayıralım  Her bir beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına tereyağı sürerek üst üste koyalım daha sonra  buzdolabında bekletelim  dolapta beklettiğimiz hamuru büyük dikdörtgen seklinde açalım İçerisine peynirli iç  koyalim   ve geniş tarafından rulo şeklinde saralım  Uç kısmı birleştirelim  ve 2’şer parmak aralıklarla  keselim  Üzerine yumurta sarısı sürelim ve ılık bir ortamda mayalandıralım Önceden isitilmis  180⁰ fırında  üzeri kızarana kadar pişirelim .
Afiyet olsun.


Yorumlar