Halka Poğaça
Malzemeleri
2 su bardağı ılık süt
1 paket (10 gr) kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6-7 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Yapılışı;
Öncelikle süt ıliklaştiralım daha sonra Derin yoğurma kabına sütü boşaltalım Üzerine maya ve toz şeker ekleyip karıştıralım Üzerini kapatıp 7-8 dk bekletelim Kabaran mayalı karışımın üzerine sıvı yağ, yumurta akları ve tuz eklenip karıştıralim Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim Üzerini örtüp 40-45 dk mayalandıralim Mayalanan hamur un serpilmiş tezgaha alalım Hafif un ile hamuru toplayalim merdaneyle inceltelim Açılan hamur büyük bir bardak ile daireler halinde keselim Dairelerin ortaları da daha küçük bir aparatla veya şişe kapağı ile keselim Kenarlarındaki ve ortalarındaki fazlalık hamurlar alıp halkaları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çorek otu serpelim Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirelim Sıcakken üzerine temiz bir bez serip yumuşamasıni bekleyelim ve servise hazir .
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder