Prefiterol








Prefiterol


Hamuru için

1 su bardağı su
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 su bardağı un
4 yumurta

Kreması için;

7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım litre süt

1 Paket hazir çikolata sosu

Yapılışı;

Hamur için tencerede su,margarin,tuz ve şekeri kaynatalım ,unu ekleyerek sürekli karıştıralım hamur kıvamını alınca ocakta pişirilmeden kenara alalım ,ılıklaşınca yumurtaları tek tek kıralım pürüzsüz bir hamur elde edilince kaşık veya pasta enjektörüyle yağlı kağıt serilen veya yağlanan tepsiye hamur ceviz büyüklüğünde,aralarında mesafe bırakılarak dizelim Fırında 170 derecede fazla kızartmadan pişirelim ve kesinlikle pişmeden fırının kapağını açmayalım pişmeden açılırsa profiteroller söner, Dîğer tarafta tencerede krema malzemeleri karıştırılarak krema pişirilir ve soğumaya bırakılır,çikolata sosuda hazırlanır oda aynı şekilde soğumaya bırakılır,soğuyunca kıvam alması için bir müddet buzdolabında bekletelim Soğuyan profiteroller ortadan yarısını geçecek kadar kesilir ve içine iki tatlı kaşığı krema koyularak servis tabağına dizilir,dolapta dinlenip katılaşan çikolata sosundan üzerlerine gezdirilir ve servis yapılır…

Yorumlar