Kıyır Kıyır Tuzlu kurabiye












  Kıyır Kıyır Tuzlu kurabiye 


Malzemeler

3 su bardağı un (kulak memesi kıvamına gelinceye kadar aldığı kadar un ilave edin)

1 paket  margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 adet yumurta beyazı

4 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu


Üzeri İçin:

2 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

1 yemek kaşığı susam


Yapılışı ;

Margarin oda sıcaklığında olduktan sonra Unu ve kabartma tozunu  ekleyelim ardindan Tuz, sirke, zeytinyağı, yumurta ve yumurta beyazını ilave edin.
Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edelim Kıvam alan ve yoğunlaşan hamuru 15-20 dakika üzerini kapatarak dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve  zevkinize ve isteginize bağlı şekiller yapın Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.Kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve soguduktan sonra servis yapmaya hazır .
Afiyet olsun .

Yorumlar