Kat Kat Poğaça
Malzemeleri
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
100 gr tereyağı (arasına sürmek için)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
İçi için;
Beyaz peynir ve maydanoz
Yapılışı;
Hamurumuzu hazırlayalım Süt ve suyu bir cezveye alıp ıliklastiriyoruz ardindan derin bir kapa döküyoruz Mayayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Üzerine sıvı yağı da ilave edip unu bardak bardak ekleyip yoğuruyoruz Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru 20 bezeye ayırıyoruz. 20 bezeyi de 2’ye bölüyoruz İlk önce 10 bezeyi kullanıyoruz. 10 bezeden her birini teker teker açıyoruz Küçük olduğu için pasta tabağı boyunda açıyoruz Üzerine eritilmiş tereyağ sürüp üst üste koyuyoruz En üstte açtığımız hamura yağ sürmüyoruz.10 beze bittikten sonra açtıklarımızı bir tabağa koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Arasındaki yağ donarsa piştikten sonra kat kat açılacaktır Kalan 10 bezeye de aynı işlemi yapıyoruz Dolaba kaldırıyoruz ve ilk koyduğumuz hamuru çıkarıp merdaneyle açabildiğimiz kadar açıyoruz Açtığımız hamuru önce dörde bölüyoruz, daha sonra aralardan dilimliyoruz.1 tanesinden 12-13 tane çıkıyor Uçlarına peynirli harç koyup rulo yapıyoruz Hepsini sardıktan sonra buzdolabındaki hamuru çıkarıp açıyoruz ve aynı işlemi uyguluyoruz Hamurun hepsi bittikten sonra tepside 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. 180 dercede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder