Kat Kat Poğaça












 Kat  Kat Poğaça


Malzemeleri

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
100 gr tereyağı (arasına sürmek için)

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

İçi için;

Beyaz peynir ve maydanoz

Yapılışı;

Hamurumuzu hazırlayalım Süt ve suyu bir cezveye  alıp ıliklastiriyoruz  ardindan derin bir kapa döküyoruz  Mayayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Üzerine sıvı yağı da ilave edip unu bardak bardak ekleyip yoğuruyoruz  Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz  mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru 20 bezeye ayırıyoruz. 20 bezeyi de 2’ye bölüyoruz İlk önce 10 bezeyi kullanıyoruz. 10 bezeden her birini teker teker açıyoruz Küçük olduğu için pasta tabağı boyunda açıyoruz  Üzerine eritilmiş tereyağ sürüp üst üste koyuyoruz En üstte açtığımız hamura yağ sürmüyoruz.10 beze bittikten sonra açtıklarımızı bir tabağa koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Arasındaki yağ donarsa piştikten sonra kat kat açılacaktır Kalan 10 bezeye de aynı işlemi yapıyoruz Dolaba kaldırıyoruz ve ilk koyduğumuz hamuru çıkarıp merdaneyle açabildiğimiz kadar açıyoruz Açtığımız hamuru önce dörde bölüyoruz, daha sonra aralardan dilimliyoruz.1 tanesinden  12-13 tane çıkıyor  Uçlarına peynirli harç koyup rulo yapıyoruz Hepsini sardıktan sonra buzdolabındaki hamuru çıkarıp açıyoruz ve aynı işlemi uyguluyoruz Hamurun hepsi bittikten sonra tepside 30 dk  mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. 180 dercede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar