Hazır yufkadan Büzme baklava
Malzemeleri
1 paket hazır baklavalik yufka
Dövülmüş ceviz veya fındık
Yarım çay bardağı şeker
Üzeri için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr tere yağı
Şerbeti için
5 su bardaği şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon
Yapılışı
Öncelikle şerbeti yapalım soğuması gerektiği icin ardindan baklavaları yapmaya başlayalım dövülmüş fındık veya cevizin içine yarim çay bardaği şekeri döküp karıştıralım daha sonra yufkalardan iki şer tane alıp içine bir avuç cevizi etrafina serpelim daha sonra ince bir oklava ile sarıp iki yanından büzelim ve çıkartalım orta boy tepsiye dizelim bittikten sonra keselim ardindan sıvı yağ ve tere yağ karışımını erittikten sonra uzerine gezdirelim ve 180 dercelik onceden ısıtılmış fırında pişirelim baklavamız piştikten sonra serbetini hemen dökelim ama serbetimizin soğuduğundan emin olalım serbetimizi döktükten sonra 2-3 saat dinlenmesi gerekiyor şimdiden afiyet olsun .
Yorumlar
Yorum Gönder