Hazır yufkadan Büzme baklava












Hazır yufkadan Büzme baklava


Malzemeleri
 1 paket hazır baklavalik yufka
Dövülmüş ceviz veya fındık
Yarım çay bardağı şeker

Üzeri için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr tere yağı

Şerbeti için
5 su bardaği şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon

Yapılışı
Öncelikle  şerbeti yapalım soğuması gerektiği icin ardindan baklavaları yapmaya başlayalım dövülmüş fındık veya cevizin içine yarim çay bardaği şekeri döküp karıştıralım  daha sonra yufkalardan iki şer tane alıp içine bir avuç cevizi etrafina serpelim  daha sonra  ince bir oklava ile sarıp iki yanından  büzelim  ve çıkartalım  orta boy tepsiye dizelim  bittikten sonra keselim ardindan sıvı yağ ve tere yağ karışımını erittikten sonra uzerine gezdirelim ve  180 dercelik onceden ısıtılmış fırında pişirelim  baklavamız  piştikten sonra serbetini hemen dökelim ama serbetimizin soğuduğundan emin olalım  serbetimizi döktükten sonra 2-3 saat dinlenmesi  gerekiyor şimdiden afiyet olsun .

Yorumlar