Malzemeler
Tabanı için ;
1 paket petipör bisküvi
1 paket burçak bisküvi
5 kaşık tereyaği
Kreması icin ;
2,5 su bardaği süt
Yarım su bardaği un
Yarim su bardagi nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
300 gr labne peynir
Tabaninin Yapılışı ;
Petipör biskuvi ve burcak bisküviyi robottan geciriyoruz kum kum olana kadar ardindan tere yağını bi tavada yada bir cezve kullanarak eritiryorz erittigimiz yağı robotta cektiğimiz büsküvi lerin icine döküyoruz tekrardan robottan geciriyoruz bir kelepçeli kalıba yaptığımız bu yağ ve bisküvi karisimini döküp tabanina iyice bastiriyoruz ve alt tabanimiz hazir . Bunu 20-25 dk dolapta donmasi icin bekletiyoruz.
Kremasınin yapılışı
Tere yaği hariç butun malzemeleri bi tencereye aliyoruz kıvam alana kadar ilk önce kısık ateşte sonra normal bir sekilde karıştırıyoruz küçük küçük baloncuklar çıktığı zaman kapatip tereyagini eriyene kadar karıştırıyoruz ve kremamiz da hazir .
Dondurduğunuz tabanin üstüne kremamizi döküp soğumaya tekrar dolaba koyuyoruz ardindan üstüne istege bagli meyvelerde koyulabilir ben çikolata koydum .
Afiyet olsun ...
Yorumlar
Yorum Gönder